Ouderen

Voornamelijk de ouderen onder ons zijn tijdens deze Coronacrisis enorm de dupe van de maatregelen van het kabinet om de verzorgingstehuizen af te sluiten voor enig bezoek. Het is uiteraard begrijpelijk gezien de kwetsbaarheid van oudere mensen. Zij zijn het meest vatbaar voor COVID-19 virus, en zij dienen goed bescherm te worden.

Maar ‘opsluiten” betekent wel dat velen van hen zich eenzaam zullen gaan voelen, omdat hun wereldje die al aanzienlijk klein was nog beperkter wordt zonder een bezoekje van kinderen, kleinkinderen en andere belangstellenden.

Maar inmiddels zijn er vele fantastische acties en activiteiten op gang gekomen, waarvan we er hier graag een aantal willen delen:

 

granny postPost voor ouderen in verpleeghuizen

Ook de zorg wordt hard geraakt door het Corona virus. Alle activiteiten in verpleeghuizen zijn stopgezet, bezoek is niet meer toegestaan en de bewoners moeten op hun eigen kamer blijven. Goede maatregelen gezien dit om één van de meest kwetsbare groepen gaat maar tegelijkertijd zo schrijnend. Daarom kwam Marij Regelt op het idee om mensen op te roepen leuk post te versturen naar de ouderen in verpleeghuizen. Een (digitale) ansichtkaart, een tekening, een kruiswoordpuzzel…name it! De post wordt dan verspreid onder de bewoners en dat is in deze tijden meer dan welkom. De post wordt 48 uur achtergehouden door de verpleeghuizen (die wij op deze pagina delen) en dan pas verspreid onder de bewoners en dat is in deze tijden meer dan welkom. Klein gebaar, grote impact en met liefde voor elkaar